Velkommen > Virksomheden > Dømmestrup

Dømmestrup

Ejendommen i Dømmestrup er familiens base, og Holmelunds hovedkvarter. Gården blev købt i 2001, og stuehuset er løbende blevet renoveret, så der er plads til hele familien.

 

 

Der er 900 søer i staldene, der alle er bygget i 2003. Vi har lavet hele anlægget, så det er lyse og venlige stalde for såvel medarbejdere som grisene. Søerne går størstedelen af deres liv i Drægtighedsstalden. Her har de en chip i øret så de via en fodercomputer kan få deres daglige foder-ration i ro og mag. Der er dybstrøelse i siden af stalden, hvor de sover og guffer halm. En rigtig dejlig stald, som vi alle er glade for.

Anders er daglig leder i sostalden.

Smågrisene bliver observeret mange gange dagligt, så vi hele tiden kan følge med i deres udvikling, så de forbliver sunde og raske.

Huset er fra 1853, men i god stald. Huset rummer megen charme og er på 230 m2 i grundplan. Køkken og grovkøkken er restaureret i 2006, og der er lige sat nye vinduer i.

Der er uudnyttet 1. sal, men drømmene om at få den lavet fejler ikke noget. Lars's motto har altid været at livet var for kort til et simpelt paracelhus.

 

Billedet her er taget i 1012 fra gårdsiden, efter 1 sal blev indviget. 

Fendt 818 med vores 6 furede plov

Drægtighedsstald fra toppen af halmbanenOpbevaring af korn fra årets høst foregår i 2 Amerikaner siloer, de rummer hver 1100 tons korn. Det er den perfekte måde at opbevare korn. der er 3 lodrette blandesnegle, som får siloen til at virke som en blender. hermed flyttes kornet fra bund til top, og der kan tørres i 10 m højde. desuden udlignes vandprocenten mellem kernerne. hermed kan vi høste længere om natten, og begynde tidligere om morgenen. 


Foderet transporteres fra siloerne til hjemmeblanderiet via en regler. Der blandes 8 forskellige blandinger afhængig af dyretype. smågrise 7 kg, smågrise 10-20 kg, smågrise 20-30 kg, slagtesvin 30- 100 kg, diegivende søer, løbeklare søer, drægtige søer, Polte. Hver med sin egen mineralblanding. typisk blandes byg, hvede, soyaskrå, solsikkeskrå, Olie. 

Vores blanderi fungerer ferfekt, selvom det er etableret i en eksisterende hal. Det er nemt og overskueligt.  

Så er maskinparken klar til nye opgaver . vores 2 fendt, samt hans peter´s 7840 som sprøjtetraktor

 

Rav sprøjten klar til foråret med brede dæk