Velkommen > Virksomheden > Nyheder

Nyheder

 

 

Massey 7495, 211 hk, vario gearkasse, skulle afløse Fendt 818, som er lidt mindre. Den lever dog ikke op til hvad Fendtén kan. Fendt er altså godt, det må vi bare erkende. 

Holmelund sneklædt, taget fra Amerikaner silo.


Udsigt over marken.  

 halvvejs med ny 1 sal 


Fra start, et sort hul

 

Kostald og hønsestald revet ned I Højby.                                          Lagt på juli 2012

Endelig blev det til realitet. Det har irriteret mig så længe at det ikke så repræsentabelt ud i Højby. Fremover glæder jeg mig over at de er væk. lagt i vejen.

 

Endnu et læs 7 kg grise tll Højby, det ligner de er til rock koncert..

                                                                              

Vores Fendt mejetærsker i aktion. Høsten 2012 har gået flot, alt korn tørt og perfekt kvalitet. bygudbytte skuffende med et gennemsnit på 6500 - derimod 8600 kg/ha i hvede- Rigtig godt-

De lave gødningsnormer som vi slås med herhjemme slår dog rigtig igennem efterhånden. Protein procent på 9,5 i alt korn. For at foderplan hænger sammen skal der bruges 120 ton soya mere end planlagt. ængeligt, prisen på soya er eksploderet til næste 4000 pr tons. Dobbelt af normalt.

Hjemmeblanderi                                                                 Lagt på maj 2012

Hjemmblanderi succes. Ved etablering af de 2 amerikanersiloer kan vi rumme de 2200 tons korn som vi bruger til hele foderproduktionen.

 

 

Nyt famile medlem                                                                        20/10 08

Endelig

Vi fik den 18/9 kl 7.04 en datter. vi ankom til svendborg 6,07, så det forløb hurtigt og godt. nu bliver manden i huset forkælet endnu mere....

 

hvor glemmer man hurtigt hvor små de er...

 

Søgt om 2 Amerikaner siloer

Vi søgte primo 2008 om 2 kornsioloer på hver 1000 tons, hermed kunne vi opbevare alt korn selv, og dermed blande foder selv. vi ville have en sikker måde at tørre korn på, langt mere effektiv end planlager, hvor vådt korn altid bliver et problem. I Amerikaner siloer sidder lodrette aksler som konstant vender og blander kornet i siloen.

Og igen i år har vi måtte høste alt andet end tørt korn, så det kunne have være lækkert. Ansøgninger er endnu ikke behandlet, men ligger i nabohøring.

Såning af raps i gang                                                                23.08.08

Vi har nu sået 72 ha med raps - i meget ustadigt vejr. vi er glade for at såsæt og plov passer sammen, efter købet af de 8 furede Kærre plov. vi sår tørt pløjede jord, selvom det regner.

 

Vi er voldsom imponeret af vores lille fendt 818, men kun 200 hk trækker den upåklageligt ploven. med vand i forhjul og korrekt dæktryk i bagdæk står den fast.

kan den ikke trække op af bakker sætter den ikke hjulene rundt, men går ned i olie - imponerende og godt for marken.

 

 

Høst 2008                                                                       Lagt på 23.08.08

Vi har nu høstet alt vinterraps, vinterbyg, vårbyg og rajgræs. Vår afgrøderne er ikke ret gode, i gennemsnit fra 4-6 tons pr ha, men hveden er aldrig set bedre. vi har kun høstet 20 ha ud af 140, men disse gav over 11 tons pr ha. helt vildt

 

nu håber vi på bedre vejr, vi har fået Uhyggelig meget regn- det er ved at være en katastrofe, det er så tæt på at hveden begynder at drysse, og vi har endnu ikke høstet tørt korn i år. vi har kun haft 3 høstdage i hele august måned, ellers har det regnet... 

vi håber det bedste .............

 

.Rapsen har givet 4 tons/ha - ikke overvældende men prisen er god

Grise med på dyrskue i Odense                                  Lagt på 5.6 08

Vi skal have 30 kælegrise med på Dyrskuet i Odense, så bemærk de kønne grise, hvis i kommer forbi.

Familie forøgelse på vej                                              Lagt på 30.5 08

Medio septemper skulle nyeste medlem i familen gerne komme til verden. Vi kender ikke kønnet, men vi glæder os. Det bliver uden tvivl den dyreste af vores 4 børn - ny stor bil, og istandsættelse af førstesalen for at få nok værelser osv...

vw multivan fra 2002, kørt 200.000 150 hk diesel, 7 sæder, enorm plads, vi er SÅ glade for den.

4700 tons gylle ud på halvandet døgn                                       Lagt på 3.5.08

Den 28/4 var det store gylledag. Med en 25 tons gyllevogn lagde vi 1700 m3 ud, samtidig lagde vi ud med udlægger på Bramstrup natten igennem. Ialt bragte vi 4700 m3 ud. kl. 1 om natten begyndte det at regne, så kan det gøres mere perfekt...? Desværre blev vi ikke helt færdige, der mangler nu kun 750 m3 i, at vi er færdige for i år.

Opgørelse over årets roedyrkning

Aldrig har det gået så galt, sået 20/3 spiret 1/5, haglskadet 1 juni. Megen regn på den svære jord gjorde den iltfattig, så skidt skidt skidt. Vi avlede 25 tons/ha. kvoten var fyldt ved 55 tons/ha... tja...

Aftale om høst og gylleudbringning

Lig sidste år bliver det maskinstation, der skal høste vores 435 ha og køre 5000 m3 gylle ud med slangebom. De har to 25 tons vogne med 24 meter bom. Målet er max to dages kørsel pr ejendom. Sidste år holdt dette uden problemer. Vi skal have stort grej på og min to ad gangen, selvom det kan virke voldsomt, men på den måde generer vi absolut mindst. Vi har gyllebeholdere centralt placeret for at få mindst mulig vejtransport. Vi kører på vejen indtil kl. 16, og helst ved ejendommen efter folk kommer fra arbejde.
Til høsten har de erhvervet to 30 fods mejetærskere, går det godt tager de tilsammen 60 ha om dagen - vi skal jo også nå at komme til stranden, når det er sommer.                    

Markplanen 08 for Hans Peter Larsen og Holmelund

Raps  120 ha
Hvede 170 ha
Vinterbyg 43 ha
Vårbyg 85 ha
Havre 12 ha
Frø 10 ha

2500 tons gylle lagt ud                                                             lagt på 28/2 2008

Så er foråret igang. Vi har gødet 85 ha raps med biogas gylle. Føret var perfekt og når temperaturen er så lav fordamper gyllen minimum. De sidste 2 timer regnede det, så kan det vist ikke blive mere optimalt. Hvor er det en rar måde at gøde på. Vi vil langt hellere tidligt ud med gyllen, det generer ikke, og fylder ikke på landevejene.


Arkivfoto fra sidste år.

Alt nybyggeri færdig                                                              Lagt på 23/12 2007 

Så blev klimastalden taget i brug i Højby, alt er nu færdigt på nær lidt el-arbejde. Vi havde en tidsplan der hed inden jul, og alt blev afleveret 21/12 kl 1500. 358 7-kg grise er nu kørt over i den ny sektion. Lad os nu håbe, at den ny og ikke gennemtørrede beton ikke giver anledning til diarre problemer. Det er fint, vi nu har 3 ledige sektioner, for nu kommer afsætningsproblemerne omkring jul til at slå igennem. Vi kommer ikke til at levere 30 kg før i det ny år, og slagtegrise kommer vi først til at levere i uge 3.... De bliver godt nok store...

Farestalden færdig                                                                 Lagt på 12/11 2007

Vi nåede det inden deadline. Fredag den 9/11 var stalden klar til ibrugtagen. Vi fik den rengjort og varmet op, og lørdag nat farede de første søer i stalden, jo timingen var i orden. I slutningen af uge 47 er poltestalden færdig, og drægtighedsstalden ligeså - vi glæder os..

Ny e-rapport

Tæt på og næsten, 29.9 grise pr årsso er absolut rekord og særdeles flot. Lav omløberprocent, rekord lav dødelighed ved smågrisene, og over 14,5 levendefødte pr faring, har gjort udslaget. Vi har hele tiden haft et mål om at passere 30 grise pr. årsso, og vi skal nok nå det.

Hus og værksted vandskuret

Ny medarbejder Thomas Lund

Thomas Lund fra Langeskov er ansat fra 1/11. Thomas kommer fra en stilling, hvor han har stået for 350 søer. Thomas skal primært styre farestalden, og samtidig være allround på gårdene.

Rejsegilde i sigte                                                                       Lagt på 14/9-07

Så er der rejst elementer, gitterspær på metalspær på sostalden, tidsplanen holder og det ser ud til at klappe. Siden uge 29 har vi insimineret 45-50 søer/polte hver uge, så med lidt kvik hovedregning, så skal farestierne være klar til uge 45 ulitmo.

Høst

Vi er nu næsten færdige med høsten. Vi mangler 17 ha, men det har ellers kørt rigtig godt med at få høstet med maskinstation. Det er Jens, der kører i Claas 570 rotormaskine. Den har enorm kapacitet. På en god dag tager vi 40-45 ha hvede.

 

Farestald og poltestald under vand                                      Lagt på 29/7 -07

Byggeriet måtte indstilles ugen før sommerferien pga oversvømning i byggefeltet. Det er mere vådt end i februar måned, det er helt 'vand'vittigt. Vi har måtte leje køreplader til flere hundrede kroner om dagen, her midt om sommeren....

Bund i drægtighedsstald færdig                                               Lagt på 22/7-07

Inden sommerferien var hele bunden færdig på forlængelsen af drægtighedsstalden. Den bliver udvidet fra 35 til 55 meter lang. Spalterne er lige lagt på.

Raps høstet                                                                                      Lagt på 20/7 -07

På 3 dage har vi høstet 130 ha raps, vandindhold 10,5 i snit. Udbyttet har været skuffende, og vi må tage til takke med kun 3700 kg/ha. Jeg er 100 % sikker på, at vi ikke har fået dækket nok i haglskade. Tre marker blev ikke skadet og de lå fra 3980 til 4300 kg/ha. Vores strategi med at leje til høsten har jeg ikke fortrudt. 2 dage med 2 tærskere giver virkelig kapacitet. Alt frø er kørt til Odense havn.

Hvor mange planter er der spiret her pr Ha, på grund af haglskaden??? mange.

Haglvejr

Æv, hvad kan vi ellers sige, vores rapsmarker har set så godt ud, og så ødelægges det hele på en eftermiddag. Hagl ramte 90 ud af de 110 ha vi har. Tab er beregnet fra 200 til 2000 kg, pr ha, afhængig af aftællinger på jorden. Lad os håbe det er fyldesgørende. Der er kommet så usandsynlig megen nedbør, det er for vildt, vi kan slet ikke færdes i marken uden at køre fast. Byggeriet er indstillet til efter ferien pga vand i byggefeltet. Vi har måtte leje køreplader til dyre penge for at kunne køre til byggefeltet. Ja, sig ikke det ikke er spændende at være landmand, under den åbne himmel...

Hus sandblæst

Vi har fået hele stuehuset plus garage sandblæst, så vi senere kan få det vandskuret og malet i samme farve. Det ser vildt ud ikke..? Og jo, det sviner indvendigt, bare spørg Dorte.

Transportsag igen                                                            Lagt på 18/06-07

Som svineproducent er det forfærdeligt at se de udsendelser, der er bragt de sidste måneder. Vi er, om nogle, klemt ved de billeder mv der vises i medierne. Der er nogle, som ikke burde have dyr eller transportere dyr.
Det er så langt fra vores hverdag og måde at agere på, at vi intet forstår.
Når vi hver uge afleverer 30 kg grise, bliver disse kørt 50 km af SPF - transportselskab. Sender vi en gris med, som fx har et krøllet øre, brok på størrelse med en tennisbold,eller den mindste smule strithåret, er der 0 afregning. Jeg får endda regning på transporten. Dvs alt skal være 100 % iorden.
HVOR ER DET FORFÆRDELIGT AT SE BILLEDERNE FRA TRANSPORTFIRMAERNE, NÅR VI SELV OPLEVER EN HELT ANDEN HVERDAG. De skal forhindres i at transportere dyr.

Skilte ved ejendommene.

Vi har fået lavet skilte til ejendommene og arbejdstøj til folkene.

 

Så bygger vi igen.                                                                   Lagt på 20/5

Byggeriet er nu igen i gang. Jorden er blevet ryddet af til forlængelsen af drægtighedsstalden. Vi får dobbelt så meget plads til vores drægtige dyr, og en kanon aflastningssti til søer.

Det ligner ikke, at der er gravet meget af, men vi bliver overrasket gang på gang. Igen blev vi mindet om ejendommens tidligere ejers omhyggelighed, når det gjaldt beton. Til venstre ses murbrokker fra 2 siloelementer der er fjernet, betonen var helt blå, og det tog en halv dag at flække dem.

Overdækning på begge gyllebeholdere                               Lagt på 10/5

Vi gør det aldrig mere. Bygger er tank uden overdækning, det har kostet kassen at få dem tømt her efter udbringning, for at vi kunne få overdækning på. Kranbil og 3 til at køre fra. 15 timer tog det i Dømmestrup, det var et sandt mareridt. Vi kørte det hele til Højby hvor vi havde en plads med afløb.

Men flot bliver det, og nu er vi fri for at køre regnvand ud, og naboerne slipper 100 % for fluer og lugt.

Tommi hveden skal ikke sås om                                     Lagt på den 1. maj

Den kommer nok aldrig til at give top udbytte, men bliver sikkert en sikker brødvare. Den er i hvertfald for god at så om, læg mærke til billedet lidt længere nede på siden. Den har rettet sig kolossalt, se selv

Gylleudbringning                                                                Lagt på 20.april

Alt gyllekørsel er nu overstået, vi har udlagt 4710 m3 med udlægger, dvs vi pumper gyllen, og undgår køreskader. Billedet er taget 20. marts, vi har aldrig kørt gylle ud så tidligt, det er godt, når temperaturen er lav så fordamper mindre af gyllen. Desuden er der kørt 900 m3 ud med alm gyllevogn i Freltofte, samt 3700 m3 i Dømmestrup og 1400 m3 i Højby, sammelagt har vi KUN kørt gylle ud i 4 dage, det er alt. Der er kørt med to 20 tons gyllevogne med 24 meter bom, og max 1 km fra tanken. rationelt ikke´,

Gyllen køres til marken med lastbil, 32-35 tons af gangen

Aldrig mere TOMMI

Vi har sået 70 ha brødhvede af sorten Tommi, vinter har vi ikke haft meget af, men alligevel er den frosset væk til en meget kedelig spinkel plante

Billedet er taget 20. marts, men 14 dage efter var den så busket at den ikke skulle sås om, topudbytte får vi nok ikke, men vi får se

Værksted er ved at være klar.                                                  Lagt på 13/12-06

Vi er ved at færdige med vores nye værksted, Nyt tag, hejseport og gulvet er støbt, så skal der smedes...

 

Mål om 2 ejendomme med dyrehold                                      Lagt på 12/12-06

Vi har sideløbende med ansøgningen om at udvide til 900 søer også ansøgt om at udvide Højby ejendommen til flere 7-30 kgs grise. Der skal tilbygges 4 sektioner mere end de 10 der er idag. På den måde kan vi levere 7 kg grise til vores nabo og samtidig have plads til 25000 smågrise årligt. Ansøgningen er godkendt i amtet, og er nu i høring frem til nytår. På sigt skal vi "kun" have 2 ejendomme med dyr på. Idag har vi polte i freltofte, men de kan fremover alle være i Dømmestrup.

 

Ansøgning til 900 søer godkendt                                              Lagt på 1/11-06.

Amtet har godkendt vores ansøgning om at udvide vores so hold fra 600 til 900 søer. Ansøgningen er i høring frem til den 16. nov, ellers er det grønne stempel givet. Vi ser frem til, at kan få forbedret vores system, f.eks skal vi have lavet flere aflastningsstier i dybstrøelse, en fejl at vi ikke fik lavet det fra start.

Når vi får bygget, skal vi levere grise til vores nærmeste nabo. Hermed minsker vi uønsket smitte udefra, der er så ikke andre grisebesætninger i flere kilometers omkreds.

Lige nu går tiden med at projektere byggeriet, der er mange tanker igang, hvordan skal placeringen være for at få den optimale arbejdsgang. Det er spændende og sjovt.

 

Dækningsbidrag mindsket med 1500 kr./so                         Lagt på 24/10-06
Sidste halvårs DB var næsten for godt til at være sandt. Vi var nr. 4 på landsplan. Men denne gang er vi nr 40 på landsplan, vi er faldet med 1500 kr i forhold til sidste gang, vi er nu på 5200 kr/so.
Væsentlige årsager er, at vi desværre faldt i status 1. juli fra ren sundhedstatus til at have mychoplasma lungesyge, ved mennesker hedder dette kold lungebetændelse.

Det var en rigtig hård omgang, hvor vi oplevede meget svækkede hostende søer, med katastrofal stigning i dødfødte, kastninger, coliinfektioner, omløbere osv osv.
Desuden har vores salgspris pr 30 kg gris været for lille sammenlignet med, hvad andre har opnået.
Men vi er tilbage på hesten og det kører igen i højeste gear. Vores grise vokser og stortrives flot, så bare vent, næste gang er vi med igen.

Farvel til far.

Vores far og farfar Helmer Hansen sluttede desværre et flot og virksomt liv den 10 oktober 2006. Far var enorm flot aktiv efter sin alder på 73 år. Far faldt om midt i sit arbejde og var væk. En flot måde at komme herfra, men hold da op hvor vi kommer til at savne ham. Far elskede sit job og arbejde hver eneste dag med det han kunne lide - at drive landbrug.

Far blev begravet den 14 oktober og 130 mennesker valgte at følge ham på sin vej. tusinde tak for alt opmærksomheden.

Rapsen har det godt!                                                                Lagt på 20/9-06
Det varme efterår, nyder Rapsen godt af. Ialt er der sået 110 ha med raps på bedriften.

Kornet tåler næsten ikke mere af det gode vejr, afgrøden er simpelhen ved at blive for kraftig, vi ser nu luseangreb, fare for sneskimmel, masser af meldug rust mv. ting vi normalt aldrig oplever

Ny Fendt traktor                                                                          Lagt på 1/8-06
Så kom den nye traktor hjem. Det er en Fendt Vario 818. Den mest moderne traktor på markedet. Den har totalt trinløs fremdrift, ingen trasmissionstab og dermed lavere brænstofforbrug. Traktoren styrer selv omdrejning/fremdrift og bremser. Du betjener blot et joy-stik.
Hvor er en bil egentlig håbsløs forældet stykke mekanik, ved siden af nye traktorer....